Esensa Mediterana – Telo

Profesionalni tretmani nege tela Esensa Mediterana u salonima lepote imaju višestruke ciljeve: redefinisanje linije tela odnosno mršavljenje, detoksikaciju, remineralizaciju, tonifikaciju, anticelulitno delovanje. Samo sveobuhvatnim pristupom uz izradu individualnog programa za svakog klijenta mogu se postići rezultati koji ne samo da će uroditi plodom vaše lepote i zadovoljstva, već i trajati, jer naša je misija vaša lepota koja traje.

Regularni tretmani

COLD BODY WRAP – Odstranite edematozni celulit!

Ovaj tretman pogodan je za odstranjivanje edematoznog celulita i za sve koji imaju problema s teškim nogama i kapilarima. Obuhvata:

 • piling tela
 • losion od papaje koji se nanosi masirajućim kružnim pokretima
 • bandažiranje tela hladnim zavojima sa cooling gelom koji sadrži:
  • mentol kao prolongirano hlađenje
  • ekstrakt divljeg kestena – deluje adstrigentno, pojačava tonus
  • mali procenat kamfora – deluje kao blagi analgetik i pojačava cirkulaciju
  • alantoin – podstiče epitelizaciju i regeneraciju kože

Uz ovaj tretman preporučamo i sledeće proizvode:

 • Pilinzi za telo
 • Cooling losion – Cooling gel

 

HOT BODY WRAP – Odstranite tvrdokorni celulit!

Topli wrapping s kremom koja izaziva hiperemiju te je pogodna za tvrdokorni celulit. Tretman obuhvata nanos Lipo aktiv kreme koja stvara hiperemiju 10-tak minuta nakon nanošenja, a u sebi sadrži:

 • jod i mineralne soli – učvrčćuje tkivo
 • ekstrakt bršljana i ekstrakt divljeg kestena – deluju adstrigentno i pojačavaju tonus kože
 • Fukus algu – bogatu mineralnim solima poput kalijuma i magnezijuma koji na kožu deluju tonificirajuće
 • umatavanje u foliju
 • nanos masažne kreme za smanjivanje obima tela

Uz ovaj tretman preporučamo i sledeće proizvode:

 • Lipo Aktiv krema

 

Intenzivni tretmani

SLIMMING TERMO ACTIV MOUSSE – Stimulišite metabolizam!

Ovaj intenzivni tretman s algama sadrži:

 • LITHOTHAMINIUM CALCAREUM – Sedimentalnu crvenu algu koja se sastoji od 95% minerala, bogata je magnezijumom i kalcijumom te na vrlo dobar način koncentriše oligo – elemente iz morske vode
 • SPIRULINA – Daje bolju čvrstoću i podstiče izbacivanje viška vode.

 

LAVANDA DETOX – THE BEST WELLNESS TREATMENT – Izvucite toksine iz tela!

Ovaj intenzivni tretman obuhvata: piling od lavande koji se ostavlja na koži 15-ak minuta kako bismo lagano zagrejali telo da bi ono izbacilo višak vode s toksinima. Sledi opuštajuća masaža s akupresurom i kratkom refleksologijom stopala, a sve u cilju bolje detoksikacije organizma. Tretman deluje regenerativno i opuštajuće na kožu zahvaljujući aktivnim sastojcima ruzmarina, lavande i divljeg kestena. Aktivne supstance:

 • Alge – regenerišuće deluju na kožu, regulišu vlažnost i poboljšavaju epitelizaciju kože. Pantotenska kiselina i flor iz algi jačaju vezivno tkivo
 • Lavanda – ima takođe regenerišuće, odnosno, spazmolitičko delovanje.
 • Ruzmarin – podstiče cirkulaciju i tonifikaciju.
 • Divlji kesten – deluje adstrigentno i tonizirajuće, ubrzava proces izlučivanja pa je delotvoran kod tegoba proširenih vena i popucalih kapilara.

 

THALASSO TONUS – Učvrstite i zategnite svoju kožu!

Nakon anticelulitnih tretmana i gubitka obima koža postaje opuštena i potrebno ju je tonificirati.

 

BODY WRAP NA BAZI ALGE FUCUS VESICULOSUS – Podstiče ubrzavanje metabolizma, učvršćuje tkivo, pospešuje remineralizaciju i detoksikaciju organizma. Aktivne supstance su:

 • Laminaria Digitata – smeđa alga vrlo bogata jodom. Stimuliše metabolizam, i vrlo je cenjena zbog podticanja mršavljenja
 • Spirulina – za bolju čvrstoću
 • Poljska preslica – najpoznatija je po obilju minerala koje sadrži. Jača vezivno tkivo, deluje protiv nakupljanja vode u organizmu i ublažava krvarenja. Od pilinga morske soli s lavandom i mentom i uljem Mediteranska šuma napravimo piling pastu koja će otkloniti mrtve ćelije sa kože. U tretmanu koristimo Body Firming lifting kremu za tonifikaciju koja u sebi sadrži vredne i hranjive sastojke poput Raffermina (protein soje), Centela i Arganovo ulje koje će vašu kožu obogatiti svim elementima potrebnim za postizanje regeneracije i tonifikacije. Koža postaje čvršća, zategnutia i mekša.

 

Vinoterapija – Istrian wine therapy

Terapija koja stimulira, tonizira, regeneriše pa je idealna za usporavanje procesa starenja kože tela. U tretmanu se koristi domaće ulje od semenki vinove loze i koštice vinove loze za eksfoliaciju tela uz smeđi šećer, maslinovo ulje, ekstrakt lišća crvene vinove loze, crveni kaolin, raffermin od soje za tonifikaciju, pšenične polipeptide, alge…

 

RITUAL ZELENOM KAFOM – Beauty coffee ritual – Podarite svom telu luksuz!

Ritual zelenom kafom – Beauty break za telo je drenažno anticelulitni tretman. Delovanje supstanci poput: Coffea Arabica, Guarana, Zeleni čaj, bršljan… u ovom tretmanu imaju pre svega drenažno i anticelulitno dejstvo jer kofein ima sposobnost blokiranja enzima fosfodiesteraze što rezultira pojačanoj lipolitičkoj aktivnosti. Pred kraj tretmana nanosi se maska Green Clay Coffee mask – od zelene gline i drugih aktivnih supstanci koje dodatno pojačavaju dejstvo ovog rituala.

 

RITUAL 24 K ZLATOM – Podarite sebi eliksir lepote i mladosti!

Tretman masaže tela sa koloidnim i 24 k zlatnim listićima eksluzivni je doživljaj kojeg izvode dva terapeuta uz četveroručnu masažu i posebno odabranu muziku… Ritual slavi život kao najdragoceniju organsku i duhovnu supstancu planete, „pozlaćuje“ ga dragocenim supstancama linije Esensa Mediterana. U ovom ritualu klijent se uvodi specijalnim relax manipulativnim tehnikama rada (dva terapeuta) u stanje potpune opuštenosti i regeneracije duha i tela.

 

API tretman tela – hranljivo drenazni tretman

Ovim tretmanom podstičemo drenažu tkiva i izbacivanje toksina iz tela. Med i ružino ulje hrane, neguju kožu koja postaje vidljivo obnovljena i zategnuta. Tretman pocinjemo Api losionom za telo i time odstanjujemo mrtve ćelije. Sledi drenažna masaža tela sa medom Mel Massage balm. Nakon masaže dugim efloraž pokretima nanosimo Satin Api serum.